Bureau 030 is gevestigd in Utrecht en is in 2006 ontstaan vanuit twee onafhankelijke eenmanszaken (Ontwerpstudio Ran en Bouwontwerp- en Adviesburo Meurs) die door de samenwerking de kwaliteit en het architectonische product versterkt. Op dit moment bestaat Bureau 030 uit een netwerk van vaste externe adviseurs en samenwerkingspartners. Bureau 030 werkt graag samen met architecten en andere ontwerp- of bouwkundig tekenbureau’s. Hierdoor zal zowel het beheersen van het ontwerp- als het bouwproces kunnen worden verbeterd.

Eva Ran en Arjen Meurs behaalden beiden in 2006 hun ingenieurs titel met het diploma Bachelor of Built Environment, aan de Hogeschool van Utrecht. Beide zijn afgestudeerd in twee richtingen; architectuur en restauratie. Daarna heeft Eva haar studie vervolgt aan de Academie van Bouwkunst in Rotterdam van 2007 tot 2012.

Daarnaast werkt Eva nu ook samen met Elise Volker van Grafisch Ontwerpbureau PuurElise voor projecten waar meer dan een logo, huisstijl en een website gewenst is. Voor deze opdrachtgevers gaan zij graag een stap verder en bieden zij een huisstijl+ aan. Dit houdt in dat ze niet stoppen bij een grafische ontwerp maar dit juist doortrekken tot in de fysieke ruimte en het interieur. 

“Goede architectuur is de juiste balans vinden tussen beeld, functie en techniek.” – Eva Ran

 
Back to top